TIMOCOM rendszer: hogy a szállítmányok ne váljanak építési területté

Hogyan gyorsítja fel a WEMAS Absperrtechnik GmbH digitálisan szállítási megbízásait

Az integrált, tanúsítvánnyal rendelkező útlezárástechnikai eszközök piacvezetőjeként a WEMAS a TIMOCOM Smart Logistics Systemét használja. Nyolc hónap alatt a cég a TC Transport Order® alkalmazással 2.221 megbízást adott ki 855 különböző alvállalkozónak. Korábban a WEMAS-nak egy főspeditőre volt – akinek a munkájával azonban nem voltak elégedettek, így Stefan Watzlawek logisztikai vezető úgy döntött, a TIMOCOM-ot fogják használni.

„A digitális megbízás-lebonyolítás két elemi előnnyel szolgál számunkra”, mondja Watzlawek. A digitalizáció versenyképessé teszi a cégét, és megszabadítja a felesleges papírtól. „A TIMOCOM alkalmazásaival lényegesen gyorsabban tudunk szállítási megbízásokat kiadni és feldolgozni”, írja le Watzlawek az egyik előnyt. Döntő fontosságú azonban a szállítási megbízások archiválásának lehetősége is.


WEMAS Absperrtechnik GmbH

A WEMAS-ban 130 munkatárs gondoskodik a lezárástechnikai termékek nagykereskedőknek és kereskedőknek történő értékesítéséről. A vállalat 1971 óta magas- és mélyépítési építkezések szakszerű lezárására szolgáló, nagy értékű termékek előállítására és értékesítésére szakosodott.

„Ezen felül örülnénk egy olyan funkciónak, amellyel a számlákat és a teljesítési igazolásokat hozzá tudnánk rendelni a szállítási megbízáshoz”, hangzik a kérése a TIMOCOM IT-részlegéhez. Abban reménykedik: „Az éves könyvvizsgálat során így mindent egy központi helyen lehetnek megtalálni – ezzel időt takarítanánk meg, és igazi hozzáadott értéket jelentene számunkra.” Az irattartó mappák átvizsgálása az archiválási lehetőségnek köszönhetően azonban már most is a múlté.

A rendszerbe integrált, digitális megbízás-lebonyolítás nagyban növeli a hatékonyságot. Az alkalmazás minimalizálja a szervezési és keresési erőfeszítéseket. Ezen felül azzal az előnnyel is rendelkezik, hogy nincs szükség megbízáslebonyolítási alrendszerre, és a több, mint 127.000 TIMOCOM felhasználó a kötelező mezőknek köszönhetően nem tud megfeledkezni a szállítási megbízással kapcsolatos, fontos információkról.

A helyszíni coaching révén Stefan Watzlawek és kollégái további funkciókat ismerhettek meg a TC Transport Order® kezelésével kapcsolatosan. Így például Döring kollégája számára korábban ismeretlen volt a cégnyilvántartás: „Ennek segítségével megkereshetem azokat a fuvarozókat, akik rendelkeznek targoncával felszerelt járművel.” Nagyon lelkes volt a raktárkereséssel kapcsolatosan is: egyből talált tíz alkalmas területet. A képzés két további témában is előnyösnek bizonyult: A megbízáskövetésben, amely csökkenti az alvállalkozóval történő kommunikáció iránti szükségletet a szállítás során, illetve a rendszeres túrák kiosztásának lehetőségében. Öt szállítmányozót kiírásokon keresztül találtak meg, akiknek a jövőben rendszeres megbízásokat adnak. A kiosztás e-mail elosztási listán keresztül történik, melyben árajánlatokat kérnek a szállítóktól.

Döring a coaching csapattól három dolgot kért: Egyrészt a fuvarozók gyakran kérik e-mailben a WEMAS közösségi adószámát – az űrlap kiegészítésével ezt egyszerűen meg lehetne adni. „Mivel ezt már több ügyféltől is hallottuk, tervezzük, hogy felvesszük a megbízó közösségi adószámát is a cégnév mellett a megbízási jegyzőkönyvbe”, így a TIMOCOM coachingcsapata. Másrészt a közlekedési tilalmak mindig jelen vannak a WEMAS mindennapjaiban, így a TIMOCOM csapata fel tudta hívni a figyelmet a TIMOCOM TruckBan-re, amely a nemzetközi teherautós közlekedési tilalmakat tartalmazza. Harmadrészt Döring bízik abban, hogy a cégnyilvántartásban beírható lesz az elküldési cím, hogy azt használni lehessen a megbízási űrlapon.

Csúcsidőszakokban Döring a jövőben napi fél órát tud megtakarítani, amint kialakításra kerül a Navision – a WEMAS megrendeléseinek rögzítésére szolgáló program – és a TC Transport Order® közötti csatolófelület. Onnantól kezdve egy szállítási megbízásból egy kattintással fuvarozási ajánlat lesz.

További információt a WEMAS-ról itt találhat: www.wemas.de

Fel